logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vas megyében független polgármestert választottak négy községben

Négy Vas megyei településen választottak polgármestert a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, valamennyi településvezető független jelöltként indult.

Bozsokon megválasztották az egyetlen indulót, Banga Anikó független jelöltet polgármesternek – közölte Zalán Gábor jegyző az MTI-vel. Hozzátette: a szavazásra jogosult 310 helyi lakos közül 95-en vettek részt a voksoláson, valamennyien érvényes szavazatot adtak le a jelöltre. A községben az előző polgármester, a szintén független Darabos Béla halála miatt kellett időközi választás tartani.

Kemeneskápolnán 2020-ban a feloszlásáról döntött a képviselő-testület, azt követően pedig az időközi választáson szavazategyenlőség alakult ki. Most szintén egy jelölt indult a polgármesteri tisztségért, a független Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, akit 37 szavazattal választottak meg polgármesternek – tájékoztatott Balás Endre jegyző. Ismertetése szerint 43-an vettek részt a voksoláson, hat szavazat volt érvénytelen.

Porpácon a független Schimmerné Schweiger Katalint választották meg polgármesternek négy független jelölt közül, 37 szavazattal – közölte Erdős Katalin, a helyi választási iroda helyettes vezetője. Hozzáfűzte: a választásra jogosult 127 helybéli közül 92-en adták le szavazatukat, 2 szavazat volt érvénytelen.

Telekesen Kálmán Istvánt választották meg polgármesternek, négy független jelölt közül, 116 szavazattal – tájékoztatott Babos-Szőllősy Gabriella aljegyző. A választásra jogosult 398 lakos közül 246-en adták le a szavazatukat, egyetlen érvénytelen szavazatot találtak a szavazóurnában – közölte.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még