logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Energetikai korszerűsítés több intézményben Szolnokon

Energetikai korszerűsítést végeznek el több intézményben Szolnokon, a beruházás a Technológiai és Ipari Minisztérium (korábban: Innovációs és Technológiai Minisztérium) mintegy 1,2 milliárd forintos támogatásának segítségével valósul meg – közölte a Tisza-parti megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a fejlesztés a Szolnok Intelligens Városi Energia Modell (Szivem) elnevezésű program része. Ennek célja egy komplex, fejlettebb, nagyobb energiahatékonysággal működő, innovatív energetikai rendszer kiépítése. A programnak köszönhetően olcsóbb az üzemeltetés, az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

Az E.ON Energiamegoldások Kft.-vel a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést már megkötötték – tájékoztatott.

A város vezetője elmondta, hogy a Városmajor úti orvosi rendelő felújítása már elkezdődött: az ablakok cseréjén és a fűtés korszerűsítésén túl napelemeket helyeznek el az épületen a szakemberek.

Elkészült a Szivárvány, a Gézengúz, valamint a Nyitnikék óvoda felújítási terve, a Jósika úti Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság is megújul – sorolta, megjegyezve: hamarosan megkezdődhetnek ezekben az épületekben is a munkálatok.

Emellett a Mester úti „Fiatalok Háza” is része a programnak, ott valamennyi lakásban modernebbre cserélik a kazánt, szigetelik a homlokzatot és a tetőt, ahol szükséges, kicserélik a nyílászárókat is. Az épület előtti parkolót “befedik”, a tetejükre napelem kerül – ismertette a polgármester.

Az önkormányzat távlati célja, hogy minél több épületet bevonjon az energiaközösségbe – mondta, hozzátéve: ennek eredményeként nagyobb energiahatékonysággal működtethetik épületeiket, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.

Ajánljuk még