logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Négymillió forintos magyar gyorssegélyt küld Magyarország Afganisztánnak

Magyarország kétmillió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további kétmillió forinttal csatlakozik az akcióhoz – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton hivatalos Facebook-oldalán.

Most helyben kell segíteni és gyorsan” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter posztjában felidézte, hogy az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint 1000 ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét.

A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps Programon keresztül kétmillió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további 2 millió forinttal csatlakozik” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter hozzátette: az összesen négymillió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba, hiszen most kulcskérdés, hogy az életfeltételek mielőbbi helyreállításával gyorsan és helyben tudjunk segíteni az ország lakosain.

Ajánljuk még