logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb áremelést jelentett be Karácsony: emelkednek bizonyos BKK-jegyek árai

Budapesten változatlan marad a BKK-vonaljegyek és bérletek ára, de bizonyos, főleg a turisták által vásárolt termékek ára, valamint a pótdíjak összege emelkedik – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a közösségi oldalán. Korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a napijegy 1650 forintról 2500 forintra, a háromnapos jegy 4150 forintról 5500-ra, a helyszíni pótdíj pedig 8000 forintról 12 ezer forintra nő.

 

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalja a főpolgármester előterjesztését arról, hogy emeljék meg egyes BKK-jegyek és a pótdíjak árát.

A főpolgármester pénteki bejegyzésében azt írta, bizonyos, főleg a turisták által vásárolt termékek ára – például a 24 vagy 72 órás jegyek – ára és a pótdíjak összege emelkedik, de a vonaljegyek és a bérletek ára marad a 2014 januárja óta érvényes szinten.

Karácsony Gergely kiemelte: főleg az elmúlt egy évben drámaian nőttek a közösségi közlekedéssel kapcsolatos költségek, egekbe szöktek az energia- és üzemanyagárak.

Csütörtökön Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetésen elmondta: az előterjesztés szerint a 24 órás napijegy ára 1650 forintról 2500-ra emelkedne, a Budapest 72 órás jegy 4150 forintról 5500-ra emelkedne, és többet kellene fizetniük a bliccelőknek is.

Eddig a helyszíni pótdíj összege 8 ezer forint volt, ez az előterjesztés szerint 12 ezer forintra emelkedne, a nem helyszínen fizetett pótdíj 16 ezer forintról 25 ezer forintra nőne, a 30 napon túli fizetésnél pedig 32 ezer forint helyett 50 ezer forintot kellene fizetni.

Az új tarifák szeptember elején lépnének hatályba; az emeléstől 800 millió forint bevételt várnak.

Ajánljuk még