logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Horgászversenyt nyert Áder János, Erdei Zsoltnak nehezebben jött a kapás

Szegeden tartották a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját és horgászversenyét. Az eseményen többek között nagykövetek és élsportolók is részt vettek. Sőt, Áder János is versenybe szállt. A volt köztársasági elnök azt mondta: az elmúlt években nőtt a horgászok száma Magyarországon, és a horgászat mára komoly versenysporttá nőtte ki magát – hangzott el az M1 Híradójában.

Ismert magyar sportolók, művészek, közéleti személyiségek ragadtak horgászbotot Szegeden, hogy népszerűsítsék a sportágat. Több, a világ élvonalába tartozó sporthorgász is szerencsét próbált a Maty-éren.

Évek óta a versenyzők között van Áder János volt köztársasági elnök is.

„Az elmúlt években jelentősen nőtt a horgászok száma, most már több mint hétszázezer horgász van, aki jegyet vásárol és rendszeresen hódol ennek a szenvedélynek vagy űzi ezt a sportot.

Ez önmagában is siker, de azt hiszem, hogy ennél is fontosabb, hogy versenyhorgászaink a legkülönbözőbb szakágakban, fiataloktól a szeniorokig egyre-másra értek el sikereket az elmúlt években Európa- és világbajnokságon” – fogalmazott Áder János.

Erdei Zsolt ökölvívó is évek óta horgászik, a szegedi versenyen kifejezetten pontyra ment. Bár a melegben sokáig nem haraptak a halak, azt mondta, neki nem is ez számít.

„Itt sok, jó régi ismerőssel is találkozom. Van, akivel csak ilyenkor tudok összefutni. Mindig nagy öröm újra és újra megölelni őket. Kicsit csacsogni, beszélni. Mint vagytok, hogy vagytok, milyen a családi élet stb. A horgászat pedig a nagy szerelem, az kikapcsol” – mondta Erdei Zsolt.

Jelenleg Magyarország vezeti az édesvízi horgász-világranglistát, 83 sporthorgász világbajnokunk van. „Mindenféleképpen jók ezek a versenyek, hiszen a horgászsportot népszerűsítik” – fejtette ki véleményét Erdei Attila világbajnok sporthorgász.

A Magyar Országos Horgász Szövetség jelenleg 37 különböző közfeladatot lát el.

Többek között a vízpartok és vizek állapotáért is felel. Emellett 1215 horgászegyesülete működik, amelyek szintén hozzájárulnak a sport népszerűsítéséhez.

„Nem egyedül és egyes szám első személyben, de részben ők is felelősek a hazai vízpartok, vizek állapotáért. A nemzeti kincsként törvényben is definiált őshonos halállomány fenntartásáéért és minden olyan dologért, ami egy jó vízparti közérzettel kapcsolatos” – hangsúlyozta Dérer István, a szövetség főigazgatója.

A szegedi Matyi-ér az egyik legjobb hazai versenyhelyszín, kialakítás és halállomány szempontjából is. A csütörtöki horgásznagyköveti versenyt egyébként Áder János nyerte, egy csaknem 4,5 kilós fogással.

Ajánljuk még