logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budapesten után a Balaton fővárosát vette célba az e-roller megosztó

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását szombaton a TRIER – közölte a berlini székhelyű mikromobilitási vállalat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Siófokon 320 e-rollert állítanak forgalomba, amelyek Budapesthez és más nagyvárosokhoz hasonlóan éjjel-nappal elérhetők lesznek, elsősorban a központi közlekedési csomópontok közelében, valamint a forgalmasabb területeken.

A használati feltételeket, közöttük a működési területet, a parkolásmentes zónákat és a parkolóhelyek kialakítását a helyi városvezetéssel együttműködésben határozták meg.

Siófok vezetése számára kiemelten fontos a környezet megóvása, ezért kezdtek együttműködésbe a környezetbarát közlekedési alternatívát kínáló szolgáltatást nyújtó TIER-rel – jelezték a közleményben.

A Siófokon bérelhető rollerek a széles, nagyméretű kerekeknek köszönhetően a keskeny utcákon is könnyen és biztonságosan irányíthatóak. A szolgáltatás igénybevételéhez a cég mobilalkalmazásán keresztül elérhető térképen kereshető meg a legközelebbi roller, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával lehet aktiválni – ismertették.

A TRIER 2021 szeptemberében indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten. A cég sajtófelelőse az MTI megkeresésére elmondta, hogy a fővárosban több mint 350 ezer bérlés történt az elmúlt közel egy évben.

Jelenleg ezer e-roller áll a budapestiek rendelkezésére, a flottát ideiglenesen csökkentették ugyan, de hamarosan ismét bővítik – tette hozzá.

Szolgáltatási területük kiterjesztésének lehetőségét újabb városokra folyamatosan vizsgálják – jelezte.

A TIER Mobility szolgáltatásai jelenleg 22 európai és közel-keleti ország több mint 240 városában érhetőek el.

 

Ajánljuk még