logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Barna medve kóborol a Bükkben, felvétel is készült róla

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, az állatot egy vadkamera is rögzítette. Arra hívták fel a figyelmet, hogy az erdőlátogatók az ilyenkor ajánlott viselkedési szabályokról a nemzeti park tájékoztatójában bővebben olvashatnak.

Az Egererdő Erdészeti Zrt. pénteken a Facebook-oldalán tudatta, hogy csütörtökön hajnalban a Pes-kő közelében kihelyezett vadkamera egy európai barna medve képét rögzítette.

Az erdőgazdaság a medve észleléséről tájékoztatta az környék önkormányzatait, illetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy az erdőlátogatók az ilyenkor ajánlott viselkedési szabályokról a nemzeti park tájékoztatójában bővebben olvashatnak.

Az erdőgazdaság dolgozói a nemzeti park kollégáival együttműködve folyamatosan figyelik a területet. Ha ismét észlelik a medvét, arról tájékoztatják a lakosságot – közölte a Heves megyei erdészet.

Egy hónapja a Pest megyei Acsa határában észleltek egy barna medvét.

Akkor a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolták, hogy senki ne közelítse meg az állatot, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a szemkontaktust, lassan mozogva tanácsos a helyszínt elhagyni.

Ajánljuk még