logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hat hónap alatt százezernél is több illegális migráns próbált átjutni a kerítésen

| Szerző: hirado.hu
Meghaladta a százezret azon migránsok száma, akik az idén megpróbálták illegálisan átlépni a déli magyar határt – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a kormány Facebook-oldalán. „Ez azt jelenti, hogy többen érkeztek már eddig idén a déli határhoz, mint Székesfehérvár teljes lakossága” – hangsúlyozta az államtitkár.

Átlépte a százezret azoknak a száma, akik megpróbáltak illegálisan átlépni a magyar déli határon – mondta a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ez azt jelenti, hogy többen érkeztek már eddig idén a déli határhoz, mint Székesfehérvár teljes lakossága

– hangsúlyozta az államtitkár.

Tavaly ebben az időszakban 43 ezren próbáltak meg átlépni a magyar határon illegálisan. A mostani százezres szám azt mutatja, hogy több mint kétszer közel két és félszeres volt már az év első hónapjaiban is azoknak a száma, akik megpróbáltak idén átjönni a magyar határon – tette hozzá Rétvári Bence.

Az embercsempészek száma is természetesen megugrott ezzel arányosan. Közel 750 embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök, miközben a tavalyi évben ezen időtartam alatt még 400-at sem – fejtette ki az államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

Majd hozzátette, hogy

jól látható, hogy folyamatosan nő a migrációs nyomás a magyar déli határon. És még messze van az ősz, amikor begyűrűzik az afrikai országokba és máshova az ukrán-orosz háborúnak a hatása, amely nyilvánvalóan még inkább növelni fogja a kibocsátó országokban a migránsok számát.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet, hogy itt lenne az ideje, hogy az Európai Unió komolyan foglalkozzon a külső határok védelmével és végre érdemben segítse azokat az országokat, amelyek az Európai Unió külső határát védik, hiszen az várható, hogy forró nyár után forró ősz lesz a magyar déli határon, és egyre több és több illegális bevándorló fog megjelenni a magyar déli határszakaszon.

Ajánljuk még