logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkezdődött a nyaralási szezon: fontos tippek indulás előtt

Újabb közlekedésbiztonsági plakátkampány indult, amely országszerte számos forgalmas útszakaszon hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. A gyorshajtás, illetve az ittas vezetés veszélyei, valamint a felelős közúti magatartás is bekerült a kampány középpontjába. Ráadásul, elkezdődött a nyaralási szezon, így fokozottan figyelni kell az utakon – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Idén nyáron még körültekintőbbnek kell lennünk, ha autóval indulunk útnak egy hosszabb külföldi nyaralásra – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A Magyar Motorsport Fejlesztési Ügynökség kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt, figyeljünk arra, hogy külföldi utazás, nyaralás előtt legyen nálunk elegendő üzemanyag, mert nem tudhatjuk, hogy utunk során lesz-e olyan ország, ahol ellátási gondok vannak.

Ezért is kiemelten fontos, hogy

indulás előtt alaposan tervezzük meg az utunkat,

mert Magyarországon ugyan nincs ellátási hiány, de a környező országokban lehet. Ezáltal a tranzitvonalakon megnövekedhet a várakozási idő a tankolásra.

Sokszor nem gondoljuk végig, hogy hogyan kell eljutnunk valahova, hanem csak a navigációs rendszerre vagy telefonra bízzuk magunkat” – mutatott rá.

Lázár László hangsúlyozta:

emellett elengedhetetlen az is, hogy vizsgáljuk át, készítsük fel járművünket indulás előtt.

Ha egy hosszú útra megyünk, pihenjük ki magunkat előtte, maradjunk emberek a volán mögött is – tanácsolta Lázár László.  Fontos továbbá, hogy legyen elegendő folyadék is velünk az autóban.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még