logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rendőrök mentettek életet a vizes vébén a Margitszigeten

A rendőrök mentették meg egy férfi életét kedden Budapesten, aki rosszul lett a margitszigeti uszoda bejáratánál. A mentők a szakszerű és időben nyújtott segítség következtében stabil állapotban tudták kórházba vinni a beteget, aki azóta már túl van az életveszélyen – számolt be az M1 Híradója.

Frissítőt akart venni magának egy középkorú házaspár a budapesti vizes világbajnokságról kijőve kedd délután, amikor a férfi rosszul lett. A lányuk a Margit-szigeti uszodában versenyzett, őt nézték meg. A férfi a büfé épülete előtt esett össze, és azonnal a segítségére sietett egy rendőr, aki a rádiótelefonon hallotta a történteket. A mentőápoló végzettséggel is rendelkező őrmester azonnal tudta, mit kell tenni.

„A Margitszigeten a FINA biztosításában vettem részt, amikor a rádióforgalmazásban hallottam, hogy a Készenléti Rendőrség kollégái, Végh Jenő főtörzsőrmester megkezdett egy újraélesztést. Ekkor a másik kapunál voltam, idejöttem a helyszínre, megvizsgáltam a beteget, és szóltam nekik, hogy én mentőgépkocsi vezető vagyok. Valóban nem voltak életjelei a személynek és megkezdtük emelt szinten a reanimációt, a kollégák közben értesítették a mentőszolgálatot” – mondta Varga Bence rendőr őrmester.

Sikeres volt az elsősegélynyújtás

„A közelben tartózkodó úszóvilágbajnokságot biztosító egység hamar a helyszínre érkezett, bekapcsolódtak a küzdelembe, megérkezett a központi mentőállomás rohamkocsija is, többször defibrillálták a férfit és végül sikerült újraéleszteni, viszonylag stabil állapotban tudták kórházba szállítani” – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A férfi a hírek szerint azóta már túl van az életveszélyen.

Legutóbb június közepén volt hasonló eset, akkor egy budapesti üzletben lett rosszul egy vásárló, akin egy éppen ott tartózkodó rendőr segített.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még