logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halló, mentők! Jöjjenek gyorsan, mert nem lélegzik a nagyi – telefonált a kisfiú

| Szerző: hirado.hu
Egy Fejér megyei településen, Dégen kérte a mentők gyors segítségét egy nyolcéves kisfiú kedden, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult. A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 

A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett.

A mentésvezető azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót.

Enyingi bajtársaink is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt – írták.

Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi hősök! Példaértékű, amikor egy nyolcéves tudja, hogy mit kell tennie!” – mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még