logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elítélték a magyar Tinder-csalót

Nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte és kártérítés megfizetésére kötelezte a Nyíregyházi Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki magát pilótának kiadva több mint százmillió forintot csalt ki alkalmi ismerőseitől és azok hozzátartozóitól – közölte a törvényszék.

Gunyecz Zoltán, a bíróság büntető kollégiumának vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon, álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. Azt állította, pilótaként dolgozik, így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai és több üzleti befektetése is van.

A vádlott különböző indokokra – például gépjármű- és ingatlanvásárlásra, kedvező befektetési, valutaátváltási lehetőségre – hivatkozva

több mint százmillió forint készpénzt csalt ki a sértettektől és hozzátartozóiktól.

Az átvett pénzt megélhetésére fordította, a kölcsönöket nem akarta visszafizetni, sőt a károsultaktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához – ismertette a kollégiumvezető.

Az előkészítő ülésen a csalással, lopással, közokirattal való visszaéléssel és közokirat-hamisítás bűntettével vádolt férfi beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyalás jogáról. Elmondta, megbánta tettét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértetteknek megtérítse – tette hozzá Gunyecz Zoltán.

Az ítélet kihirdetése után az ügyészség, a vádlott és védője egyaránt három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozatok megtételére.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még