logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az eddiginél több területen kell fizetni a parkolásért a DK-s kerületben

| Szerző: hirado.hu
A DK-s polgármester, László Imre által vezetett Újbudán az eddiginél több területen kell majd fizetni a parkolásért. Megszűnik többek között az ingyenes parkolás a Inforpark környékén, valamint a Gellárthegy lábánál is – számolt be a Napi.hu.

Az újbudai önkormányzat döntése szerint az eddiginél több területen kell majd fizetni a XI. kerületben a parkolásért. 2022. július 1-jétől ugyanis díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, a Feketeházy János és a Hevesy György utca, az Egyetemisták parkja, továbbá Lágymányoson az Egry János és a Bertalan Lajos utcák is.

2022. augusztus 1-jétől Szentimrevárosban a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út – Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt területén lévő kerületi fenntartású utak válnak fizetős övezetté, melynek a Somlói úti szakasz nem képezi részét.

2022. decemberétől pedig Kelenföld Etele tér – Vahot utca – Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja által határolt szakasz, valamint Őrmezőn a Balatoni út – Boldizsár utca – Zelk Zoltán út – Péterhegyi út – Neszmélyi út által határolt övezet válik díjkötelessé.

A fővárosi tulajdonú utak, mint a Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út később válhatnak fizetőssé.

Az új parkolási övezetben a várakozási hozzájárulással rendelkezőknek (lakossági engedély) a parkolás ingyenes. Új lakossági engedély kiváltására 2022. június 16-tól van lehetősége az ott élőknek. Az online ügyintézés esetén a várakozási hozzájárulások kiváltása szeptember 30-ig ingyenes – hívta fel a figyelmet a hírportál.

 

Ajánljuk még