logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A környezeti fenntarthatóság kerül az MCC Feszt fókuszába

Az MCC Feszt szervezői 2022-ben is kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti fenntarthatóságra, ennek jegyében valósul meg a rendezvény előtt a Klímapolitikai Intézet hagyományos szemétszedési akciója, de a háromnapos fesztiválon is számos zöld téma kerül majd terítékre – közölte a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szerdán.

A Duna-kanyar legnagyobb szemétszedését szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a hozzá tartozó Klímapolitikai Intézet összefogásban Esztergom Megyei Jogú várossal és a helyi civil szervezetekkel – olvasható a közleményben.

Mint írják, az MCC Feszt előeseményeként megrendezett programra július 23-án kerül sor, amellyel a tehetséggondozó intézmény a Műanyagmentes július elnevezésű programsorozathoz is kapcsolódik.

A részletek a Klímapolitikai Intézet honlapján és közösségimédia-csatornáin érhetők el.

A tájékoztatás szerint a Klímapolitikai Intézet július 29-30. között, az MCC Feszten, Zöld Géniusz címmel kétnapos konferenciát is szervez. A neves nemzetközi és hazai meghívottak olyan témákban folytatnak majd beszélgetéseket, mint a zöld gazdaság, a fenntartható pénzügyek, a klímaváltozás társadalmi megítélése vagy az Európát sújtó energetikai válság.

A fenntarthatóságot szolgálja továbbá, hogy a fesztiválon nem eldobható műanyag poharat, hanem úgynevezett repoharat használnak a szervezők.

A visszaváltható és mosható poharak használatával 80 százalékkal csökkenthető a rendezvények és vendéglátóhelyek hulladéktermelése.

A repoharat a rendezvény ideje alatt tokenre is be lehet váltani, amiért cserébe legközelebb automatikusan repohárba kapja a fesztiválozó az italát.

A közlemény felidézi, hogy különböző újdonságokkal és a hazai sztárzenekarok mellett neves nemzetközi és hazai szakmai előadókkal, valamint interaktív programokkal várja látogatóit július 28-30. között a II. MCC Feszt Esztergomban. A szervezők mintegy 15 ezer látogatóra számítanak. A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket – áll az összegzésben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még