logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 340 millió forint bírságot szabott két vállakozásra az SZTFH

| Szerző: hirado.hu
Hatósági ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt súlyos bírságot szabott ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) két vállalkozásra – derült ki a testület a hirado.hu-hoz hétfőn eljuttatott közleményéből.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2022. június 7. és 10. között hatósági ellenőrzést tartott a gazdaság újraindítása érdekében fizetendő kiegészítő bányajáradékról szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó hat vállalkozásnál.

Ezek közül a hatóság két vállalkozás esetében állapította meg, hogy nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően számították ki, vallották be és fizették meg a kiegészítő bányajáradékot.

Az SZTFH a feltárt jogszabálysértések miatt az egyik vállalkozást 302.211.726 Ft bírsággal sújtotta és 3.022.117.260 Ft kiegészítő bányajáradék és ennek késedelmi kamatának megfizetésére kötelezte, míg a másik vállalkozás esetében 35.412.994 Ft bírságot szabott ki, továbbá 354.129.936 Ft kiegészítő bányajáradék és ennek késedelmi kamatának megfizetésére kötelezte a Hatóság.

Ajánljuk még