logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Békéscsabán és Békésen időközi önkormányzati képviselő-választás lesz vasárnap

Békéscsabán haláleset, Békésen lemondás miatt kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani vasárnap.

Békéscsabán a Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) tanácsnok halála miatt megüresedett egyéni választókerületi mandátumért ketten indulnak: Alföldi Károly a Fidesz-KDNP, Varga Tamás szavazati joggal nem rendelkező alpolgármester pedig a Szarvas Péter polgármester által alapított Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben.

A névjegyzékben 3371 választópolgár szerepel. A békéscsabai közgyűlésben a Hajrá Békéscsaba Egyesület 7, a Fidesz-KDNP jelenleg 6 képviselővel rendelkezik a két MSZP-s és egy DK-s politikus mellett.

Békésen az 1. számú egyéni választókerületben lesz időközi választás. Három jelöltet vettek nyilvántartásba: Földesi Mihályt, a Mi Hazánk jelöltjét, Füredi Jánost, a Fidesz-KDNP színeiben és Szalkai Imrét, akit a Kárpátia Kör indítja.

A választásra azért van szükség, mert az eddigi képviselő, Vámos Zoltán (Fidesz-KDNP) összeférhetetlenségi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. A névjegyzékben 2104 választópolgár szerepel.

Somogyban három településen lesz időközi választás vasárnap

Somogyban három településen tartanak időközi önkormányzati voksolást vasárnap: Mezőcsokonyán polgármestert, Göllén és Balatonberényben településvezetőt és képviselőket is választanak.

A Kaposvárhoz közeli Mezőcsokonyán a Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint két független jelölt, Ballér Péter és Sudárné Balázs Katalin pályázik az eddigi polgármester halála miatt betöltetlen tisztségre. Az indulókra 941 választópolgár egy szavazókörben voksolhat.

A somogyi megyeszékhely és Dombóvár között található Göllén szintén függetlenek versengenek a polgármesteri székért és a négy képviselő-testületi mandátumért. Kutyik Mátyás, Novák Márk és Rada Tamás polgármesterjelöltre, továbbá a tizenhét képviselőjelöltre 735 választó két szavazókörben adhatja le voksát. A választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

A Balaton délnyugati partján fekvő Balatonberényben Druskoczi Tünde és Horváth László szeretne településvezető lenni azok után, hogy a község képviselő-testülete feloszlott. A hat képviselői helyért tizenöten indulnak, ők és a polgármester-jelöltek is függetlenek, a mandátumokról 1119 választó egy szavazókörben dönthet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még