logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kamukönyvelővel intéztette kampányköltéseit Márki-Zay, ezért nem számolt még el a pénzzel

| Szerző: hirado.hu
Azért késik a kampánypénzek elszámolása, mert kiderült, hogy aki azt intézte, nem is könyvelő – erről Márki-Zay Péter beszélt egy interjúban. Hetek óta folyik a belső vita arról, hogy hogyan és mire költöttek Márki-Zay Péterék több mint 3 milliárd forintot. A legújabb magyarázat szerint azért nincs még elszámolás, mert a pénzügyekkel megbízott személy nem is könyvelő volt – számolt be az M1 Híradója.

Akit Márki-Zay Péter a könyvelőjének hitt, arról kiderült, hogy nem is az. Sőt: állítása szerint pénzügyi végzettsége sincs. Erről egy videómegosztó portálon beszélt a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje. Ezzel indokolta, hogy miért nem számolt el még mindig a kampánypénzekkel.

Néhány napja már az ATV-n is utalt arra Márki-Zay Péter, hogy a kampánypénzek könyvelésével problémáik adódtak.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje hetek óta magyarázkodik a kampánypénzek miatt. Pedig lenne mivel elszámolnia: korábbi összesítései szerint ugyanis több mint 3 milliárd forintot kaptak a választás előtti időszakban. Hogy ebből mennyi maradt, azt a baloldali pártok is szeretnék tudni. Márki-Zay Péter egyik legfontosabb bizalmasa, Kész Zoltán már május közepén nyilvánosan követelte, hogy számoljanak el a támogatásokkal.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter többször elmondta:

Nem kell aggódni, meglesz az elszámolás. Érdemi előrelépés azonban mégsem történt.

Kapcsolódó tartalom

De nemcsak a kampánypénzek miatt alakult ki feszültség az elmúlt hónapokban a baloldali pártok között. Többen élesen bírálták a hódmezővásárhelyi polgármestert a kijelentései miatt. Gyurcsány Ferenc például egyértelműen őt tette felelőssé a választási kudarcért.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje a kampányban és azóta is folyamatosan támadja a rezsicsökkentést. De szerinte extraprofitadóra és a benzinárstopra sincs szükség. Legújabb interjújában pedig azt mondta: ő a mozgalmában és az új pártjában is a brüsszeli értékeket fogja képviselni, akkor is, ha azok károsak.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy ezzel a szövetségesei közül nem mindenki ért egyet. A Mandiner arról írt, hogy leváltanák Márki-Zay Pétert. A portál úgy tudja: a Mindenki Magyarországa Mozgalom szombati tisztújító kongresszusán két másik jelölt is indul az elnöki posztért, aki – ügyes szervezéssel – akár többségbe is kerülhet a választáson.

A címlapfotón Márki-Zay Péter. (Fotó:MTI/Rosta Tibor)

Ajánljuk még