logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Origo: Gyurcsány Ferencék emelnék a benzin árát

Ha sokba kerülne a benzin, ugyanúgy megvennék az autósok, ugyanannyit tankolnának, mint most” – mondta a Demokratikus Koalíció gazdasági szakpolitikusa egy interjúban. Dávid Ferenc hónapok óta próbálja meggyőzni az embereket, hogy a benzinárstop és például a rezsicsökkentés sem jó intézkedés. Bár a rezsicsökkentést évek óta bírálják baloldali közgazdászok és politikusok, most mégis felháborodást okoz a baloldali polgármesterek körében, hogy az önkormányzatokra a jövőben nem vonatkozik majd a kedvezmény – közölte az M1 Híradója.

Nyugodtan az egekbe szökhet az üzemanyag ára, a magyarok úgyis kifizetik” – nyilatkozta Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője a múlt héten az ATV műsorában. A Gyurcsány-párt gazdaságpolitikusa korábban is támadta az üzemanyagárstopot.

Márki-Zay Péter nemrég arról beszélt, hogy árstop nélkül is jól elvan a többi európai ország. „A benzinárak magasabbak mindenhol Európában, vagy legalábbis feltételezem, hogy magasabbak, hiszen Orbán befagyasztotta őket. Mégis gazdaságilag ez a többi ország, ez ahhoz képest nagyon jól elvan” – jelentette ki Márki-Zay Péter. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje többször is kritizálta a rezsicsökkentést.

Gyurcsány Ferenc már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az Origónak adott interjúban, majd egy szegedi lakossági fórumon beszélt arról, hogy a rezsicsökkentés megbukott.

A Gyurcsány-párt politikusa, Niedermüller Péter ostobaságnak nevezte a kormányzati intézkedést. Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV-ben még a választás előtt arról beszélt, hogy mindenkinek meg kellene fizetnie a magasabb energiaárakat, aki képes erre. „Muszáj, hogy legyenek olyan szempontok, amelyek felülírják azt, hogy ilyen makacs módon tartózkodunk, ragaszkodunk a rezsicsökkentéshez” – fogalmazott a DK-s polgármester.

Kapcsolódó tartalom

Miközben az ellenzék korábban folyamatosan támadta a rezsicsökkentést, furcsa a baloldali polgármesterek tiltakozása az ellen, hogy a települési intézmények kikerültek a kedvezményes energiára jogosultak köréből” – hangsúlyozta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

„Mindenkinek meg kell próbálni viselni az ezzel együtt járó költségeket. Különösen a baloldali polgármestereknek javasolnám ezt, akik folyamatosan a rezsicsökkentés ellen érveltek vagy pedig egy olyan miniszterelnök-jelöltet támogattak, aki szerint a rezsicsökkentés ebben a formában egy baromság és fenntarthatatlan. Most lehet látni, hogy milyen az, hogyha a közintézményekre nincs rezsicsökkentés” – fejtette ki.

Gulyás Gergely ugyanakkor leszögezte, hogy tárgyalnak az érintett önkormányzatokkal az ellentételezésről.

Ajánljuk még