logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Spenótos tofut hívott vissza a német üzletlánc, hányást, hasmenést okozhat

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a honlapján.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyaszthatósági idejű, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – írta a Nébih.

A Nébih tájékoztatása szerint a Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik.

Az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek, burgonyasaláta, zöldségleves, húsgombóc, rizs és mások. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak – írták.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még