logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány Ferenc totális ellenállást hirdetett, rendszerváltást szeretne

Az eddiginél is radikálisabb kormányellenes politizálást kért Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőitől. Megismételte, hogy a jelenlegi kormány törvénytelen, amellyel nem szabad együttműködni, hanem küzdeni kell ellene. A bukott miniszterelnök új rendszerváltozást szeretne, amelyben fontos szerepet kap a Demokratikus Koalíció – számolt be az M1 Híradója.

Totális ellenállást hirdetett Gyurcsány Ferenc a Fidesz–KDNP-kormánnyal szemben. A DK elnöke a párt önkormányzati képviselőinek tanácskozásán arról beszélt, hogy ennek a szembefordulásnak a vezetője a Demokratikus Koalíció lesz.

Ennek a hazának pedig azokra van szüksége, akik bírják emberi, politikai, erkölcsi erővel a szembefordulást. Akik mernek ezzel a hatalommal szemben nem és-ben, hanem vagy-ban fogalmazni” – mondta.

A DK vezére most is üzent a többi ellenzéki pártnak:

Gyurcsány Ferenc víziójában az ő szerepük az, hogy kövessék a Demokratikus Koalíciót, és ne működjenek együtt a nemzeti kormánnyal.

Akik a hatalmon lévők kegyeit keresik, úgymond felelősnek hitt felszólalásokkal, hozzászólásokkal, gesztusokkal, azok nem erősítik, hanem gyengítik az ellenzék erejét. Nem gesztust kell gyakorolni, hanem küzdeni kell. Azt gondolom, hogy ma ennek a küzdelemnek a letéteményese, a Demokratikus Koalíció” – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc fájónak és csalódáskeltőnek nevezte a baloldali összefogás történelmi vereségét hozó áprilisi országgyűlési választást, de szerinte a baloldal politikáján nem kell változtatni.

A lényegen, hogy mit gondolunk Magyarországról, hogy mi a viszonyunk a hazához, azon nem nagyon kell változtatni” – hangoztatta. Ebből arra lehet következtetni, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal marad a migrációpárti, a föderális Európát támogató és a rezsicsökkentést elutasító álláspontja mellett.

Gyurcsány Ferenc ismét törvénytelennek nevezte a kétharmaddal megválasztott Fidesz–KDNP-kormányt és egy olyan rendszerváltozást sürgetett, amelynek oszlopa a DK.

Rendszerváltozásra van szükség Magyarországon: nem lehet feladni a rendszerváltozásnak az ügyét, és nem lehet feladni azt a bennünk lévő eltökéltséget, hogy ebben ti, a DK részt kívánunk venni” – fogalmazott.

Elemzők szerint a kormány törvényességének kétségbevonásával a bukott miniszterelnök a DK-t akarja erősíteni és

azt a látszatot kelti, mintha a baloldali összefogás nem azért kapott volna ki, mert alkalmatlan és felkészületlen.

Gyurcsány Ferenc korábban már megüzente baloldali elvbarátainak, hogy mindenkinek gyurcsányabbnak kellene lennie. Sőt, odáig is eljutott: mindegy, hogy akar-e valaki Gyurcsány lenni, úgyis azzá válik.

Mindegy, hogy mit gondoltok! És ezt mondom mindazoknak, akik menekülnek a gyurcsányozás elől. Akik a maguk politikai tevékenységét, identitását, programját abból vezetik le, hogy nem akarnak Gyurcsány lenni. Elkéstetek, fiúk. Azok vagytok!” – jelentette ki.

Vagy beálltok a sorba, vagy jelentéktelenné váltok. Ezt kínálja Gyurcsány Ferenc a balliberális pártoknak, miközben bedarálja őket – mondta Deák Dániel az M1-en. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a DK elnöke már most azon dolgozik, hogy 2026-ban is ő irányítsa a baloldalt.

Vannak olyan politikusok, akik még nem törődtek bele teljesen abba, hogy ők Gyurcsány Ferenc alá bedarálódjanak, és az ő vezetésével fussanak neki a következő választásnak,

vagy akár az EP-választásnak, de úgy tűnik, hogy olyan mértékben ki vannak szolgáltatva ezek a politikusok és pártok mind a DK-nak, mind Gyurcsány Ferencnek, hogy nem nagyon tudnak mást tenni” – fejtette ki.

Deák Dániel hozzátette: a balliberális pártok helyzetét nehezíti, hogy a soraikban már egyetlen politikus sincs, aki eséllyel szállhatna szembe a bukott miniszterelnökkel.

Ajánljuk még