logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Agrárkamara: Június 20-ig lehet javítani szankciómentesen a hibás kérelmeket

Az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására 2022. június 20-ig van lehetőség – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött közleményében.

A tájékoztatás szerint a Magyar Államkincstár (MÁK) az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat, vagy a kamarai falugazdászokat a kérelem hibájáról, hiányosságáról. A termelőknek 2022. június 20-ig van lehetőségük arra, hogy a MÁK által jelzett problémákat orvosolják, és ezzel elkerüljék a támogatás csökkentését, az esetleges szankciókat.

Kiemelték, szankciómentesen kizárólag az értesítésben foglalt hibák, adatok módosíthatók.

A MÁK közlése alapján az idei ellenőrzések – a tavalyihoz hasonlóan – 26 ezer termelő kérelmét érintette, jellemzően kisebb hibát találták – írja a NAK közleményében.

Ismertetik, hogy 2022. május 31-ig 162 ezer egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek mintegy 70 százalékát, több mint 108 ezer kérelmet a kamarai falugazdászok segítségével.

Az előzetes ellenőrzési tapasztalatok is azt mutatják, hogy érdemes igénybe venni a NAK ingyenes szolgáltatását, a falugazdászok közreműködését a kérelembeadásnál. Az előzetes ellenőrzés során a falugazdászok által benyújtott kérelmek mindössze alig több mint 12 százalékánál tártak fel problémát, az egyénileg beadott kérelmek esetén ez megközelítette a 24 százalékot – írja az agrárkamara közleményében.

Ajánljuk még