logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Struccfarmnak álcázták a marihuána ültetvényt, életfogytiglant is kaphatnak

Egy struccfarmon termesztett indiai kendert egy háromfős banda Csongrád-Csanád megyében. Maga a farm feltehetően csak álcázásként működött. Egy szomszédos tanyán csaknem 9 kilogramm már leszüretelt kábítószert találtak. A lefoglalt drog több mint 100 millió forintot ért volna a feketepiacon. A három kábítószerkereskedő akár életfogytiglant is kaphat – hangzott el az M1 Híradóban.

Strucctenyésztéssel próbálták leplezni a marihuana-termesztést ennek a hódmezővásárhelyi farmnak a tulajdonosai. A madarak kifutóját pontosan a cannabisz-ültetvény mellett helyezték el, hogy a növényeket feltűnés nélkül gondozhassák. A kábítószert mindvégig a pár 12 éves kislányának szeme előtt termesztették. A struccfarmon megtermelt drogot a gyanú szerint saját maguk árusították a környéken.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni osztályának munkatársai és a Készenléti Rendőrség bevetési egységei szerdán csaptak le a dílerekre. Az ültetvényen 1630 tő kannabiszt és majdnem 9 kilogramm, leszüretelt növényi törmeléket találtak. Ezek egy részét már be is csomagolták. A lefoglalt drog feketepiaci értéke csaknem 120 millió forint.

“A struccfarm közvetlen közelében kannabiszt termesztő két férfivel, illetőleg nővel szemben kollégáim büntetőeljárást kezdeményeztek. Mind a hármukat gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat” – mondta Kész-Varga Mónika a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója.

A 41 éves M. Zoltán, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és barátjuk, a szintén 34 éves B. István péntek délelőtt már a Szegedi Járásbíróság előtt állt. Egyenként vitték őket a nyomozási bíró elé. Az ügyész azért kérte a letartóztatásukat, mert álláspontja szerint ha szabadlábon hagynák őket, akkor megszökhetnének, összebeszélhetnének, bizonyítékokat tüntethetnének el, vagy újabb bűncselekményt követhetnének el. B. István védője ezt vitatja.

“Az már most látszik, hogy azért ennek az ügynek vannak gyenge és erős pontjai és a védelem azt meg fogja találni” – mondta a bíróság folyosóján Kecskés Ákos ügyvéd.

A meghallgatások után a nyomozási bíró elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását.

“Ez a bűncselekmény rendkívül magas büntetési tétellel fenyegetett. 5-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Két gyanúsított élettársként látszik elkövetni a bűncselekményt, harmadik társuk személyi körülményei pedig rendezetlenek” – mondta Horváth-Tóth Imola a Szegedi Törvényszék szóvivője.

A végzés kihirdetése után a nőt és a két férfit a rendőrök azonnal büntetésvégrehajtási intézetbe szállították. A pár gyermekét és a struccokat az asszony testvérére bízták.

Ajánljuk még