logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rémisztő videó: Fegyveres, maszkos illegális migránsok létrákkal próbálnak átjutni a magyar határkerítésen

| Szerző: hirado.hu
Újabb embercsempész szenvedett balesetet, amikor megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Az M5-ösön akartak megállítani egy szlovák rendszámú furgont, de a 20 éves montenegrói sofőr, továbbhajtott. Nem jutott messzire, mert Inárcson felborult. 14 bevándorló került elő a raktérből, közülük többen megsérültek. A kormány Facebook oldalán azt írták, hogy "továbbra is támadnak" a bevándorlók. Egy vágott videót is nyilvánosságra hoztak, úgy tűnik, hogy többen megint fegyverrel próbálkoztak a határnál – hangzott el az M1 Híradójában.

A fegyveres, maszkos migránsok csoportosan, létrák segítségével próbálnak átjutni a magyar határkerítésen. Az utóbbi időben rendszeresen támadják, fenyegetik a határt védő rendőröket és katonákat, és nem akarják, hogy felvétel készüljön róluk. Az illegális bevándorlók egyre durvább módszereket vetnek be

lövéseket adnak le, fejszét, kalapácsot dobálnak.

Alagutakon, vízen és levegőben – bármiáron is, de próbálnak hazánk területére jutni.

Mórahalom határában összesen 109 illegális bevándorlót fogtak el. Főként szírnek vallották magukat, de papír egyiküknél sem volt, buszokkal szállították el őket. Több csoportban jutottak át a biztonsági határzáron, és az embercsempészek által megjelölt helyre igyekeztek, hogy onnan autóval vigyék őket tovább Nyugat-Európába.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrök kilométereken át üldöztek egy szlovák rendszámú kisbuszt péntek délelőtt. Az M5-ös autópályáról akarták leterelni, de elhajtott. Végül Inárcsnál egy földes úton felborult. A raktérben 15-en voltak, köztük egy montenergrói embercsempész. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, az M1 úgy tudja, hogy kórházba szállították az embereket.

„A jármű nagyon gyorsan haladt, a rendőrök nagyon sokáig üldözték. A hajsza sok kis szűk utcán keresztül tartott, úgyhogy nagy szerencse, hogy senki nem sérült meg itt a településen. Az biztos, hogy az embercsempész ellen eljárás indul” – közölte az M1 tudósítója.

Csak csütörtökön 812 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök  Magyarországon, többségük Szerbia felől érkezett. Szabadkán csapatokba verődve tanyáznak az illegális bevándorlók, mindenhol ott vannak, ellepték az utcákat.

Jelentősen, 20 százalékkal nőtt a számuk az elmúlt hónapokban.

A helyiek szerint tarthatatlan a helyzet.

Hatalmas károkat okoztak a kelebiai hétvégi házakban. Beköltöztek az épületekbe, tönkretették a bútorokat, kiürítették és teljesen lelakták. Egyáltalán nem tetszik, azt gondolom, hogy ezek az emberek mindenre elszántak” – mondta egy helyi szerb nő.

A migránsok nem sokat időznek Szabadkán, néhány nap után taxik és embercsempészek viszik őket a magyar határhoz.

Négy létra kell, hogy átmásszunk a kerítésen. Ha sikerül átjutnunk a túloldalra, akkor gyalog megyünk tovább. Vár majd ránk egy autó, ami továbbvisz minket Olaszországba vagy Franciaországba” – mondta az egyik afgán migráns.

Súlyosbodik a migrációs helyzet egész Európában – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. Bakondi György azt mondta, hogy

a magyar határ folyamatos támadás alatt áll, ezért komoly közbiztonsági veszély alakult ki.

Fiatal férfiakból álló, nagyon gyarkran erőszakos fellépést tanúsító csoportokról van szó. Gyakori az erőszakos fellépés akár a műszaki berendezések, akár a határt védő katonák ellen – mondta Bakondi György.

Megháromszorozódott a hazánkba érkező migránsok száma tavalyhoz képest. Január óta mostanáig már csaknem 90 ezer illegális bevándorlót és 660 embercsempészt fogtak el Magyarországon.

Ajánljuk még