logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ha kimegy este a magyar-németre, ezt olvassa el

| Szerző: hirado.hu
Telt ház, 67 ezer néző előtt játszák ma 20:45-től a Puskás Arénában a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzést. A kilátogató szurkolók számára gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Három órával a kezdés előtt nyitják a kapukat

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre, amelynek kezdete előtt három órával, 17.45-kor kinyitják a kapukat. A mérkőzésre minden jegy elkelt, a helszínen több mint 67 ezer szurkoló lesz majd jelen.

A szövetség tájékoztatása szerint a Puskás Arénához érdemes tömegközlekedéssel utazni, a környéken ugyanis forgalomkorlátozások lesznek, a kapunyitást követően, legkésőbb 18 órától közlekedési lezárásokra kerül sor. Az MLSZ a pénteki közleményében ugyanakkor jelezte, hogy a BKK sűríti járatait, és – ahol szükséges – a megállókban segíti a biztonságos fel- és leszállást (M2, M4-es metró, 1-es villamos).

A tájékoztatás arra is kitér, hogy a szurkolói falu a Toronyépület (múzeum) előtti területen, az aréna keleti oldalán lesz, ahol volt válogatott játékosokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a XIII-as bejárat kizárólag a vendégszurkolók belépésére szolgál. A4-esnél nagyobb méretű táska bevitelére nem lesz ezúttal sem lehetőség” – áll a közleményben, amely szerint a vidékről érkezőknek a szervezők a Hungexpo környékét (Albertirsai úti buszparkolót), illetve az Asztalos Sándor utcai parkolást javasolják. Utóbbi helyszínen korlátozottan buszok parkolására is van lehetőség, érkezési sorrendben.

„A szokásos taxidrosztok (Aréna Mall, Mogyoródi út, Keleti pályaudvar) elérhetők a mérkőzést követően, de nagy forgalomra kell számítani” – olvasható a közleményben.

A magyar szövetség sportszerű szurkolásra kéri a nézőket.

„A korábbi felfüggesztett zárt kapus büntetés miatt – provokáció esetén is – mindenki tartózkodjon a kirekesztő magatartástól” – hívta fel a szurkolók figyelmét az MLSZ.

A drukkerek is készülnek: vonulás és koreográfia is lesz

A magyar válogatott válogatott legnagyobb szurkolói csoportja a Carpathian Brigade is készül a mérkőzésre. Facebook bejegyzésük szerint szombaton a Verseny utca elején gyülekeznek, ahonnan 19:00-kor indulnak közösen a Puskás Arénához. Egy másik posztjukból pedig az is kiderült, hogy a kezdő sípszó előtt látványos koreográfiával készülnek. A Carpathian Brigade az alábbi kéréssel fordult a szurkolókhoz: 

– 20:30-ig legkésőbb mindenki a lelátón!
– a székekre kihelyezett elemeket csak a megadott jelzésre vegyük birtokba! (ezek mellett semmi mást ne emeljünk fel!)
– ahová nincs kihelyezve semmi, nyugodtan lehet sálat/zászlót a magasba emelni!
– a koreó végéig senki se helyezzen ki a korlátokra drapit/zászlót!
– mindvégig figyeljétek az előénekesek instrukcióit, csak úgy lesz egységes és precíz a látvány!
– Hívjátok fel szurkolótársaitok figyelmét is a fentiekre!

 

Ajánljuk még