logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiderült, mikor érkezik az évközi nyugdíjemelés

Több mint 180 milliárd forintot kapnak júliusban a nyugdíjasok! – írta közösségi oldalán Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkár.

Júliusban kapják meg az érintettek az évközi nyugdíjemelést – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Az évközi, kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár – mondta a politikus a pénteken a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap” – tette hozzá Tállai András.

A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a summát, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás. A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít egy hónap múlva az államkincstár” – mondta.

Közölte: az infláció első nyolchavi tényadata alapján dönt a kormány arról, hogy szükséges-e a nyugdíjakat tovább emelni.

Ha kell, az esztendő végén, novemberben újra kapnak emelést az idősek, szintén a teljes évre. A 13. havi nyugdíj jövő februárban érkezik majd – mondta az államtitkár.

A jövő év elején 13. havi nyugdíj címén több mint 370 milliárd forintot kaphat kézhez együttesen az érintett közel 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy – közölte.

Ajánljuk még