logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem lesz nehéz pocsolyába lépni csütörtökön

| Szerző: hirado.hu
A Dunántúlon számíthatunk a több és vastagabb felhőre, amelyek ott borongós időt is okozhatnak, keletebbre viszont gomolyfelhős idő valószínű, de emellett több órára kisüthet a nap. Többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a felhősebb nyugati részeken inkább eső lesz a jellemző – olvasható az Országos meteorológiai Intézet napi előrejelzésében.

A zivatarokat jellemzően felhőszakadás kísérheti. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, sőt Sopron környékén viharos lökések is lehetnek, emellett a zivatarokat is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre általában 26 és 32 fok között várható. A tartósan borongós, csapadékos részeken lesz a leghűvösebb.

Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig
A délelőtt folyamán fokozatosan növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, egyre többfelé pattanhatnak ki zivatarcellák. Legkisebb valószínűséggel a nyugati, határ menti területeken kell kialakulásukra számítani a délutáni órákban. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (ált. 25-40 mm, főként az ország középső, észak-déli sávjában akár 50 mm is), jégeső és viharos (60-70 km/órás, főként az északkeleti harmadban akár 80 km/órás) széllökés is kísérhet.
A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még