logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Németh Szilárd: Karácsony, Gyurcsány és Márki-Zay arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság

Meg kell védeni Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól – ezt Karácsony Gergely főpolgármester írta, miután a kormány terveiből kiderült, hogy a családok esetében megmarad a rezsicsökkentés, de az önkormányzatok és a cégek esetében nem. Németh Szilárd most arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést, országgyűlési képviselőként pedig nem is szavazta meg azt. A kormánybiztos hangsúlyozta: a kormány továbbra is biztosítani fogja a magyar családok részére a rezsicsökkentést – számolt be az M1 Híradója.

Meg kell védeni Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól – írta Karácsony Gergely vasárnapi bejegyzésében. A főpolgármester hosszasan panaszolta, milyen nehézségeket jelent a fővárosnak, hogy kikerülnek a rezsivédelem alól az önkormányzatok és a gazdálkodó szervezetek.

Karácsony Gergely szerint ennek hatásait a kisvállalkozások és az önkormányzatok sem tudják kigazdálkodni, csak ha emelik az árakat, ami tovább gerjeszti majd az inflációt. Közölte: úgy döntött, hogy Brüsszelhez fordul, és segítséget kér. A főpolgármester nem először beszél arról, hogy a főváros az anyagi csőd szélén áll.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselőként nem is szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket –

így reagált Németh Szilárd, a főpolgármester bejegyzésére. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: „Gyurcsánnyal és Márki-Zay Péterrel arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni”.

Németh Szilárd azt is írta: a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.

Kapcsolódó tartalom

A volt miniszterelnök már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az Origonak adott interjújában, majd egy szegedi lakossági fórumon beszélt arról, hogy a rezsicsökkentés megbukott.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a kampányban egyenesen népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést. Azt mondta: megszüntetné a rezsicsökkentés jelenlegi formáját.

Helyette inkább a spórolást ajánlotta az embereknek.

Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni” – hangoztatta jótanácsait.

A szocialistáknak is akadt ötletük. Ők a sávos árrendszer bevezetését javasolták a rezsi esetében is. Vagyis terveik szerint hatósági áron csak a létfenntartáshoz szükséges vízhez és energiához lehetne hozzájutni, az ezen felüli – ahogy a párt fogalmazott – túlfogyasztás az MSZP módszerével már jóval többe kerülne.

Kapcsolódó tartalom

Ezzel szemben a kormány továbbra is kitart a rezsicsökkentés mellett. Hiába emelkednek Európa-szerte az árak, a magyar családoknak továbbra sem kell aggódniuk azért, hogy többet kell majd fizetniük az áramért vagy a gázért.

Németh Szilárd közleményében ugyanis leszögezte:

az Orbán-kormány továbbra is biztosítani fogja a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, és ebből nem fog visszalépni.

Ahogy fogalmazott: ezért hozták létre a rezsivédelmi alapot is.

Ajánljuk még