logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiosztották a Családbarát Kórház címet

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház lett 2021. Családbarát Kórháza – tájékoztatta a pályázatot a Magyar Kórházszövetséggel közösen kiíró Három királyfi, három királylány mozgalom pénteken az MTI-t.

Az elismerést – Kopp Judit szobrászművész alkotását – a kórházszövetség 34. kongresszusán adták át, Siófokon.

A zsűri indoklásában kiemelte a betegek és hozzátartozók érdekében bevezetett kórházi újításokat, így a hozzátartozók felkutatását, a magzatelvesztés traumáját feldolgozni segítő vendégbabák-csoportot, a mentális betegségben szenvedő családtagok segítését, a tankonyha és a betegklubok működtetését.

Mint írták, a gyógyító szemléletet a betegek családjával való „együtt ápolás”, „együtt gyógyítás”, „nyitott ajtó” jellemzi, emellett munkatársaikat a közösségi érzés megerősítésével és a rugalmas foglalkoztatás lehetővé tételével támogatják.

Példaértékűek családi és gyermekprogramjaik, munkahelyi óvodájuk – olvasható a méltatásban.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta minden évben pályázat útján értékeli az egészségügyi intézmények családbarát megoldásait. A pályázaton egyre több kórház mutatja be fejlesztéseit az emberibb kiszolgálás és a rugalmas munkavégzési formák területén – írták.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még