logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fekete-Győr András: Mindenképpen csatlakoztunk volna az olajembargóhoz

| Szerző: hirado.hu
A Momentum volt elnöke a Klubrádióban nyilatkozott kedd este. Elmondta, ha a baloldal lenne kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz.

 

Fekete-Győr András volt beszélgetőpartnere Bolgár Györgynek a Klubrádióban, ahol az olajembargót feszegető kérdésére a politikus úgy reagált: Bulgária mintájára cselekedtek volna, tehát

mindenképpen csatlakoztak volna az embargóhoz, de mindenekelőtt haladékot kért volna az uniótól, hogy az orosz energiafüggőséget fel tudják számolni.

Fekete-Győr szerint az EU ellátásbiztonságért felelős intézménye, az Energiaunió segítségével ez nem lenne megvalósíthatatlan vállalás.

Kapcsolódó tartalom

A műsorvezető kérdésére Fekete-Győr korábbi fegyverszállítást támogató nyilatkozata ellenére, most úgy fogalmazott:

„Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk”.

Hozzátette, szerinte a Fidesz hazudott Magyarország helyzetéről, az ország nincs veszélyben, hiszen NATO tagként védelmet élvez országunk. A képviselő szerint továbbá az is cáfolható, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnában, ugyanis szerinte folyamatos fegyverszállítmányok haladnak át az ország területén.

Azzal kapcsolatban, hogy Gelencsér Ferenc országgyűlési képviselőt, frakcióvezető-helyettest, az I. kerület korábbi alpolgármesterét választották a Momentum elnökévé a párt vasárnapi kongresszusán Fekete-Győr megjegyezte, tehetséges politikusnak ismeri.

Ajánljuk még