logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem határolódnak el a baloldalon a Jobbik zaklatási botrányától

| Szerző: hirado.hu
Továbbra sem hallani a baloldalról elhatárolódást a jobbikos zaklatási botránytól. Miközben már rendőrségi eljárás is zajlik a zaklatási ügyben, a korábbi választási szövetségesek hallgatnak a témáról. Az LMP képviselője az M1-en annyit mondott a zaklatási ügy kapcsán, hogy az embereket érintő ügyekkel kell foglalkozni, nem más pártok belügyeivel.

A jobbikos zaklatási botrány áldozata az elmúlt hetekben részletesen beszámolt arról, hogyan bántalmazta Jakab Péter barátja. Azt állítja V. Anita, hogy Földi István bezárta egy szobába, levetkőzött, ezután – a nő akarata ellenére – közösülni akart vele. Mint mondta: „Lekileg, nagyon, nagyon megviselt.”

Mindez tavaly decemberben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön, egy horgásztanyán történt: „Igazából pár percnek tűnt, nekem az nagyon sok időnek tűnt bent ott vele” – mondta.

Az ügyben személyi szabadság megsértésének gyanújával május közepén indult nyomozás.

Pénteken hallgatta ki V. Anitát a rendőrség. Ezzel egy időben a Jobbik etikai bizottsága leállította az eljárást Földi ellen – közölte az Origo. A portálnak az áldozat élettársa, Szilágyi György korábbi Jobbik-alelnök azt mondta: a testület az első pillanattól fogva erre játszott, mindenáron megpróbálta felfüggeszteni a belső vizsgálatot, így hárítva el a párt felelősségét.

Előre kitervelt bosszú volt az egész V. Anita szerint, amelyet Földi István hajtott végre. De benne volt a Jobbik regionális igazgatója, Miskolczy István is, akinek korábban visszautasította a közeledését.

A bántalmazott nő a Blikknek arról beszélt: nem érti, hogyan lehetnek ilyen érzéketlenek a párt tagjai, és azt sem, miért nem kértek tőle a mai napig legalább bocsánatot. Úgy fogalmazott: a Jobbik vezetése csak papol az erkölcsről, de sajnos kiderült, nem úgy élnek.

Jakab Péter azzal védekezik, nem érti, hogy egykori alelnöke és élettársa miért nem tett azonnal feljelentést: „hogy a rossebbe lehet, hogy ti nem aznap szaladtatok azon nyomban a nyomozó hatósághoz?

A bántalmazott nő azonban választ adott a kérdésre. Azt mondta: félt, több jobbikos politikus ugyanis megfenyegette őt.

A párt elnökéről pedig lesújtó véleménye van. „Én, amikor beléptem a Jobbikba én Jakab Péternek az igazságérzete miatt léptem be, ahogy kiállt az emberek közé, ahogy beszélt mindenkivel. De ez csak egy álca, de egyébként ő nem ilyen, egy hazug, gusztustalan, gátlástalan ember” – mondta V. Anita.

A történtek után a Fidesz-frakció női tagjai közleményben ítélték el a zaklatási ügyet.

Több civil szervezet pedig arra szólította fel a baloldali politikusokat, hogy határolódjanak el a Jobbiktól, ez azonban még mindig nem történt meg.

A jobbikos támadást az LMP sem ítélte el. Keresztes László Lóránt, a párt országgyűlési képviselője az M1-en arról beszélt, hogy az ügyet a rendőrségnek kell tisztáznia. És szerinte hiba, ha a pártok egymás belügyeivel foglalkoznak: „Én azt tartom fontosnak, hogy az olyan jellegű ügyek hatósági felügyelet alatt rendeződjenek.”

Szerinte akkor jár el bölcsen Magyarországon ma egy politikus, ha az embereket érintő ügyekkel foglalkozik: „Ezekkel a meghatározó ügyekkel, s nem akkor, amikor a saját pártja belügyeivel. Ennél még nagyobb hiba, ha más párt belügyeivel foglalkozik”.

A  baloldal cinkosan hallgat, a Jobbik elnöke pedig mentegeti Földi Istvánt, a feltételezett elkövetőt

– erről írt a Magyar Nemzet. A lap kiemeli: a jobbikos szexbotrány kirobbanása óta a baloldal politikusai egyetlen együttérző, szolidaritást kifejező nyilatkozatot sem tettek az áldozat mellett, holott az elmúlt években többször hangosan tiltakoztak a nők elleni erőszak minden formájával szemben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánljuk még