logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Múzeumok éjszakáján is a vérünket adhatjuk mások egészségéért

Véradónapot tartott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kedden, együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel. Június 25-én, a Múzeumok éjszakáján a Múzeumkertben ismét lesz lehetőség az önkéntes véradásra

Kedden 13 óráig az MNM több mint 100 munkatársa adott vért a múzeum épületében, majd délután a látogatók, külső önkéntesek is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez – közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Múzeum.

Az MNM és vidéki tagintézményei ajándék belépőjeggyel mondanak köszönetet azoknak, akik a múzeumokban adnak vért. Az egy főre szóló belépővel egy tetszés szerinti időpontban megtekinthető a Nemzeti Múzeum állandó kiállítása – idézi a közlemény az intézmény főigazgatóját.

L. Simon László hangsúlyozta, hagyományt szeretnének teremteni a mai nappal, ezért a véradást a múzeumban és minden vidéki tagintézményükben is lehetővé teszik.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a közlemény szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon évente mintegy 400 ezer véradó adományára van szükség a rászoruló betegek ellátásához, életük megmentéséhez.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója kiemelte, aki vért ad, egyszerre három emberen segít, és a levett vérből a plazmakészítmények mellett vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum is készül.

A Múzeumok éjszakáján a Múzeumkertben, a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában ismét lesz lehetőség az önkéntes véradásra – közölte a Nemzeti Múzeum.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még