logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A huszároknál nincs hátramenet” – bemutatjuk a Giro d’Italián világhírt szerzett huszárokat

| Szerző: hirado.hu
Több millió néző számára marad örökre emlékezetes a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi Nagy Rajtján látott jelenet, amikor a martonvásári Szent László Huszáregyesület öt tagja vágtatott a mezőny mellett több száz méteren keresztül. A hirado.hu a huszárok haditanácsára látogatott, ahol arra a kérdésre is választ kapott, hogy van-e jövője a hagyományőrzésnek Magyarországon.

A huszárok legfőbb ismérve a kreativitás, hiszen kevés rendelkezésre álló információ birtokában kell meghozniuk a lehető legjobb döntést.

A huszárnál nincs hátramenet. Előre menni, kreatívnak lenni, gyorsan dönteni, bátornak lenni és cselekedni. Mi is ezt csináljuk. Tulajdonképpen ezért játsszuk el ezt úgy, hogy nincs igazából ellenségünk. Mert mi a hagyományőrzést azért tartjuk, hogy ez a szellem, ez a férfias viselkedés megmaradjon, de arra nincs szükségünk, hogy ehhez bárkit is lekaszaboljunk” – így jellemezte a huszárok hitvallását Konczos Tibor, a huszáregyesület szállásmestere a hirado.hu-nak.

A képre kattintva galéria nyílik.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: hirado.hu/Besenyei Gergely
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/05/PSX_20220519_195542-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még