logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Váratlan befutó az elnöki poszton – tisztújítás a Momentumban

A Fekete-Győr Andrást váltó Donáth Anna személyes okokból, gyermekvállalás miatt lépett hátra a pártban, és mondott le az elnöki posztról.

A nyilvánosságtól elzárt tisztújító kongresszust tartott a párt vasárnap – írja az Index. A Momentum küldöttgyűlése Gelencsér Ferencet választotta meg a párt új elnökévé.
Gelencsér a Momentum egyik alapítója, és az elmúlt években több poszton kamatoztatta képességeit a párton belül, volt helyi szervezeti vezető, választott önkormányzati képviselő, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere, a Momentum előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje, majd pedig listás országgyűlési képviselője és a Momentum-frakció frakcióhelyettese. Erről az ellenzéki párt számolt be.

További hat tagot választanak, az így létrejövő új elnökség mandátuma a következő két évre szól. A Momentum küldöttgyűlése tavaly novemberben választotta meg pártelnöknek Donáth Anna európai parlamenti képviselőt. Fekete-Győr András októberben mondott le a párt vezetéséről, miután az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson az utolsó helyen végzett, a Momentum küldöttgyűlése pedig úgy döntött: új vezetéssel kell belevágni az április 3-i országgyűlési választásig tartó kampányba.

Hárman indultak végül a posztért

A tisztségért Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője, Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese is versenybe szállt, utolsóként Gelencsér Ferenc jelentkezett be Facebook-oldalán. Gelencsér 2019 ősze óta Budapest I. kerületének alpolgármestereként tevékenykedett.

Ajánljuk még