logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Perui lány álmát támogatják a budapesti rendőrök

| Szerző: hirado.hu
Az Andokban, 11 ezer kilométerre Magyarországtól, a Kecsua közösségben egy perui lány minden álma, hogy rendőr lehessen. Ruth történetét magyar utazók hozták haza, László Márta, az MTVA volt híradós szerkesztője pedig a budapesti rendőrökhöz is eljuttatta.

Világgá küldték rendőrautójukat a budapesti rendőrök. Az Andokban, 11 ezer kilométerre Magyarországtól, a Kecsua közösségben ugyanis egy perui lány minden álma, hogy rendőr lehessen. Azt szeretné, hogy biztonságban élhessen, ahogyan a szerettei is. Ruth, hogy megvalósuljon célja, egy másik városba jár gimnáziumba, hogy tanulhasson, mellette pedig a falujába látogató turistákat kalauzolja el az ő világukba – olvasható a BRFK közösségi média oldalán.

Ruth történetét magyar utazók hozták haza, László Márta, az MTVA volt híradós szerkesztője pedig a budapesti rendőrökhöz is eljuttatta. A következő perui útra a magyar csapat már az ajándékba küldött magyar rendőrautó modelljével tért vissza.

Azt már Ruth-tól és családjától tudták meg, mit is jelent a közösségben a kis rendőrautó; náluk az egyik legnagyobb elismerés a közösséghez tartozás, és ha más közösségek is gondolnak rád. Az, hogy tudnak rólad, és szeretettel kapcsolódnak hozzád. Talán mi sem gondoltuk, hogy ezzel az apró ajándékkal ekkora örömöt okozunk, és reméljük, hogy Ruth, ha ránéz a kis magyar rendőrautóra, tudni fogja, hogy mi innen nagyon drukkolunk Neki, hogy álmai és céljai beteljesüljenek” – írták.

Ajánljuk még