logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tűzoltókká válhatnak a gyerekek egy napra

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap. Az idén újabb önkéntes tűzoltóságok is csatlakoztak az akcióhoz, így már az ország 383 pontján várják a tűzoltók a gyerekeket, szüleiket és kísérőiket.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre” – olvasható a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 235 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyerekeket. Mint írják, az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerekeket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével.

A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók 10 órától 16 óráig.

A résztvevő hivatásos tűzoltóságok listája a katasztrófavédelem honlapján érhető el. A résztvevő önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok listája ezen a linken érhető el.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még