logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Százezreket csalt ki „könnyen, gyorsan” megszerezhető jogosítvány ígéretével

| Szerző: hirado.hu
A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a 25 éves balatonfüredi férfi ügyében folytatott vizsgálatot – írja a Police.hu.

Csalás miatt folyt büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 25 éves balatonfüredi lakos ellen. Először 2020 decemberében tett bejelentést egy sértett arról, hogy több százezer forinttal megkárosították.

A sértett egyik ismerőse a csalót úgy mutatta be neki, mint aki jelentősen meg tudja könnyíteni és gyorsítani a jogosítványhoz jutást. Ennek fejében 2020 őszén két alkalommal több százezer forintot adott át a magát ügyintézőnek kiadó elkövetőnek.

A nyomozás során folyamatosan bővült a sértetti kör, a rendőrök megállapították, hogy 2021 szeptemberéig összesen 22 személytől vett át hasonló ígérettel pénzt a csaló.

Áldozatai számára megtévesztésre alkalmas iratokkal próbálta bizonyítani, hogy a beiratkozás megtörtént, le lettek jelentve vizsgára és a jogosítvány már elkészült. Amikor a sértettek rájöttek a csalásra, a férfi elérhetetlenné vált. A tettest a rendőrök 2021. március 8-án előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még