logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A rendőrség ma hallgatja ki Szilágyi György élettársát a Jobbik nemi erőszak ügyében

| Szerző: hirado.hu
Ma hallgatja meg a rendőrség V. Anitát, a Jobbik szabolcsi munkatársát, akivel a gyanú szerint Földi István 2021 decemberében erőszakoskodott. Mindeközben a Jobbik etikai bizottsága leállította az eljárást Földi ellen.

 

Az Origo információi szerint ma hallgatja meg a rendőrség V. Anitát, Szilágyi György korábbi Jobbik-alelnök és országgyűlési képviselő élettársát arról, hogy pontosan mi is történt azon a decemberi napon, amikor a hölgy állítása szerint Földi István, a Jobbik képviselőjelöltje megpróbálta megerőszakolni.

Jakab Péter (Fotó: hirado.hu)

Mint arról a hirado.hu is beszámolt: 2021. december 11-én Ököritófülpösön disznótort tartott a Földi család, s az eseményre a párt helyi és megyei tagjain kívül Jakab Péter Jobbik-elnököt és Molnár Enikő kabinetfőnököt is meghívták. A beszámolók szerint résztvevők jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszthattak. Miután mindenki ittas állapotba került, V. Anita szerint Földi István elcsalta őt. A nő így írta le a történteket: „Földi beszorított a fürdőszobába, és elővette a nemi szervét. Akkor már izgalmi állapotban volt. A kezembe nyomta, és megpróbált megcsókolni. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba.” A nőt végül Gyüre Csaba, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke mentette meg, aki megzavarta az áldozat beszámolója szerint erőszakra készülődő politikust.

Kapcsolódó tartalom

Jakab Péter első nyilatkozataiban megpróbálta elbagatellizálni a történteket, és ahelyett, hogy elítélte volna a nők bántalmazását, inkább az áldozatot hibáztatta, mondván, hogy V. Anita előbb is tehetett volna feljelentést. A pártelnök ráadásul az áldozat és annak élettársa, Szilágyi György szerint már az eset megtörténtekor tudott a hatóság által vizsgált erőszak kísérletéről, azonban nem tett semmit.

Kapcsolódó tartalom

Szilágyi György a Mediaworks Hírcentrumának beszámolt arról is, hogy a Jobbik etikai bizottsága nemrég úgy értesítette V. Anitát, hogy az ügy rendőrségi kivizsgálásának idejére felfüggesztik a Földi ellen indított eljárást. „A Jobbik etikai bizottsága folyamatosan azt kérdezte az elejétől fogva, hogy elindult-e a hivatalos eljárás. Vagy három-négy alkalommal megkérdezték az élettársamtól, hogy elrendelte-e a rendőrség a nyomozást” – mondta a politikus. Kiemelte: „legutoljára ezt május 11-én kérdezték, amikor a sértett még nem tudott erről nyilatkozni, hiszen nem kapta még meg a hivatalos papírokat a rendőrségtől. Pár napja az etikai bizottságtól azt az e-mailt kapta, hogy az újságokból úgy értesültek, hogy elindult a nyomozás és az etikai vizsgálatot felfüggesztik, amíg az eljárás le nem zárul.”

Kapcsolódó tartalom

Szilágyi úgy értékelt, hogy a Jobbik etikai bizottsága az első pillanattól fogva erre játszott, mindenáron megpróbálta felfüggeszteni az eljárást, hogy ezzel ne legyen dolga.

 

Ajánljuk még