logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Opitz Barbi is fellép a Városligetben gyermeknapon

Koncertek, előadások, egészségmegőrző programok, ügyességi játékok és kézművesfoglalkozások is várják a gyerekeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétnapos gyermeknapi rendezvényén, szombaton és vasárnap Budapesten, a Városligetben.

A Gyermekmentő Szolgálat színpadán mindkét nap tinisztárok, ismert zenészek, együttesek és más formációk lépnek fel – tájékoztatta a szolgálat csütörtökön az MTI-t.

Többek között Alee, Mikola Péter, a New Dance World, Opitz Barbi, az Angel Dance Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Thália Tanoda, a FittMóka, a Holle Anyó Színház produkcióin vehet részt a közönség. Fellép a Réparetekmogyoró Társulat, a Mintapinty, a Trambulin Színház, Ivi bohóc, a Csudatáska Társulat, a Pesti Broadway Stúdió és a Blinky Ball Csoport is.

Az idei rendezvényre 200 nehéz sorsú gyereket is várnak a szolgálat munkatársai az ország több pontjáról,

valamint Nagyváradról, és az ukrán határ közeli Tiszakóródról is érkezik ötven gyerek.

Az új Néprajzi Múzeum turnusokban lesz látogatható: múzeumpedagógusok kalauzolják végig az érdeklődőket a termeken. A Magyar Zene Háza előtt zenés játszótér, vasárnap délelőtt pedig a Makám együttes szabadtéri koncertje várja a gyerekeket.

Vasárnap a Napozórét két oldalán berendezett Nemzetek Utcájában a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek mutatkoznak be. Idén 13 ország vesz részt az eseményen, többek között Albánia, Algéria, Bulgária, az Egyesült Arab Emírségek, India, Japán, Koszovó, Malajzia, Pakisztán és Thaiföld kultúrájával és hagyományaival ismerkedhet meg a közönség.

Több programhelyszín az egészségmegőrzéshez, a sporthoz és egészséges életmódhoz, a pénzügyi tudatossághoz, az internetbiztonsághoz, a művészetekhez és a kulturális sokszínűséghez kapcsolódik. A Városligetbe kitelepül mobil fogorvosi rendelő, nőgyógyászati szűrőkamion, a szájhigiéniás sátorban a helyes fog- és szájápolásról és az egészséges táplálkozás alapjairól tanulhatnak játékos formában a gyerekek.

A sportbemutatók mellett a gyerekek maguk is kipróbálhatnak több sportágat.

Többek között kiállhatnak egy bokszmeccsre Gedó György és Kótai Mihály bokszbajnokok ellen, de lesz tájfutó-labirintus és sakkverseny is.

Interaktív pénzügyi, gazdasági témájú játékok is szerepelnek a programban. A Biztonságos Internet nevű sátorban a számítógépes játékok mellett hasznos tanácsokkal, előadásokkal készülnek a gyerekeknek. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tudatosságnövelő központként a gyerekek, szülők és tanárok internetbiztonsági felvilágosításáért dolgozik.

A részletes program a Gyermekmentő honlapján, a www.gyermekmento.hu/Tartalmak/Hirek/vegleges-a-gyermeknap-programja címen olvasható.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még