logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Wintermantel Zsolt: A baloldal miatt csapdába került Budapest

| Szerző: hirado.hu
A baloldal belső személyi konfliktusai miatt csapdába került Budapest – mondta Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője azt követően, hogy határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés. A budapesti költségvetés zárszámadását a képviselőknek május 31-ig el kell fogadni. Ez a törvényi feltétele az állami támogatások biztosításának.

 

Mi történt a Városházán? – kérdezte a Mandiner Witnermantel Zsolttól, a kormánypártok fővárosi frakcióvezetőjétől, miután határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés.

„Fontos közgyűlésre készültünk. Dönteni kellett volna a tavalyi zárszámadásról, az abban található, egyébként több mint húszmilliárd forintos maradvány beépítéséről az idei költségvetésbe, budapesti cégek, színházak beszámolóiról, illetve uniós pályázatokról. Ezek a döntések mind-mind szükségesek a főváros mindennapi működéséhez”

– mondta.

Kapcsolódó tartalom

A Fidesz–KDNP frakciója megjelent kilenc órakor a közgyűlés termében, de a szemközti padsorok üresek maradtak, a baloldali képviselők nem voltak hajlandóak beülni. Karácsony Gergely városvezető pedig közel fél óra késlekedéssel jelentette be, hogy határozatképtelenség miatt elmarad az ülés.

„Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a baloldal belső személyi konfliktusai miatt csapdába került a főváros, és túszul esett a szerdai Fővárosi Közgyűlés. Azt gondolom, a budapesti emberek azért választják meg a grémium tagjait, így a főpolgármestert is, hogy a főváros ügyeivel foglalkozzanak, ne a belső konfliktusokkal”

– fogalmazott Wintermantel Zsolt.

Kapcsolódó tartalom

Ismert: május 31-ig el kell fogadni a budapesti költségvetés zárszámadását a fővárosi képviselőknek. Ez a törvényi feltétele az állami támogatások biztosításának. Wintermantel szerint épp ezért ez az időszak különösen fontos Budapest életében. Azt még nem tudni, hogy mikor ül össze ismét a grémium, de a frakcióvezető közölte: rajtuk nem fog múlni a főváros működése.

Kapcsolódó tartalom

Legutóbb 2008-ban történt a szerdaihoz hasonló eset, amikor egy pártpolitikai vita miatt maradt el a közgyűlés. Akkor Demszky Gábor egykori városvezetőnek többször kellett nekifutnia a budapesti büdzsé elfogadtatásának, miután a szocialisták és a szabaddemokraták nem tudtak megegyezni az MSZP által szorgalmazott egészségügyi átszervezésekről.

Ajánljuk még