logo

Műsorújság

Rendkívüli

Lövöldözés egy általános iskolában: tovább nőtt az áldozatok száma

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tömegverekedés Kerepesen: szabadlábon a tettesek, megszólalt a polgármester

| Szerző: hirado.hu
A kerepesi tömegverekedés után három embert állítottak elő, akik szabadlábon védekezhetnek. A döntés után elégedetlenségének adott hangot a város fideszes polgármestere. Gyuricza László felszólította az illetékes ügyészséget, hogy a döntését vizsgálja felül és a gyanúsítottakat helyezze előzetes letartóztatásba.    

 

A rendőrség kedden közölte, hogy két család tagjai összeverekedtek Kerepesen szombat este. Hárman megsérültek, három embert pedig őrizetbe vettek az ügyben.

Miután sikerült szétválasztani a verekedőket, a rendőrök golyóálló mellényt vettek fel, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el, és többszöri felszólításra sem működtek együtt.

Kapcsolódó tartalom

Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre, amely elfogta az addig a házban bujkálókat.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek – áll a rendőrségi közleményben.

A kerepesi polgármester felháborodott a döntés után. Facebook-közleményében kiemeli, hogy a gyanúsítottak nem működtek együtt a nagy erőkkel kiérkező rendőrséggel, sőt egy kerepesi lakásban, fegyverrel a kézben barikádozták el magukat.

„Elfogásukra csak a TEK, golyóálló mellénnyel felszerelt speciális egysége volt képes” – írta.

A polgármester úgy véli, hogy szabadlábra helyezésükkel a kerepesi lakosság veszélyben érezheti magát és félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Szerinte felmerül a szökés lehetősége és a tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint száz fő vett részt.

Ajánljuk még