logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyakig sáros hódot mentettek ki szorult helyzetéből a szombathelyi tűzoltók

| Szerző: hirado.hu
A szombathelyi Gyöngyös-patak zsilipjének aknájába rekedt állathoz kérték a tűzoltók segítségét a járókelők. A mentőakcióban a tűzoltók egy deszkát támasztottak az aknába, majd mentőeszközök segítségével a partra segítették a rémült állatot.

Behódoltak a szombathelyi tűzoltók és mégis mi másnak, mint egy hódnak – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösségi média felületére feltöltött bejegyzésben.

A szombathelyi Gyöngyös-patak zsilipjének aknájába rekedt állathoz kérték a tűzoltók segítségét a járókelők. Az iszapba rekedt jószágot első pillanatra vaddisznónak nézték. „Mentségükre legyen mondva, a wellness eme sajátos formájának hódoló állatról hódindulattal se lehetett volna megmondani, mégis micsoda” – írták.

A város hivatásos tűzoltói azonban első pillantásra tudták, hogy az aktuális állapotában kevésbé hódító négylábú egy hód. Az egység deszkát támasztott az aknába, majd mentőeszközök segítségével a partra segítette a rémült állatot.

A tűzoltók vászonvödörből vizet öntöttek az iszaptól szinte mozogni sem tudó hódra, majd háti puttonyfecskendő segítségével vizet spricceltek rá, hogy megtisztítsák, ezt követően pedig visszaengedték a patakba.

Ajánljuk még