logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma leteszi a parlamentben hivatali esküjét az új kormány

Ma hivatalosan is megalakul Magyarország új kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid beszédben mutatja be ötödik kabinetjét, ezután a miniszterek leteszik az esküjüket. Az új kormánynak 14 minisztere lesz, akik közül 11-en minisztériumot vezetnek majd, hárman pedig tárca nélküli miniszteri feladatot látnak majd el. Orbán Viktor korábban arról beszélt: a veszélyek évtizede előtt állunk, és az új kormánynak az a legfontosabb feladata, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát.

Egy hete, május 16-án tette le ötödik miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor a parlamentben, és megkezdődött a kormányalakítás is.

A tervek szerint kedd délután az Országgyűlésben Novák Katalin köztársasági elnök rövid levelének ismertetése után Orbán Viktor bemutatja majd új kabinetjét. A miniszterelnök rövid beszéde után a tárcavezetők leteszik az esküt, amivel hivatalosan is megalakul majd Magyarország új kormánya.

Kapcsolódó tartalom

Az új kabinetnek 14 minisztere lesz. Tizenegyen minisztériumot működtetnek, hárman pedig tárca nélküli miniszterek lesznek az új kormányban.

A képre, vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti a tablót (forrás: hirado.hu).

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn aláírta a a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény.

Ajánljuk még