logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kecskeméti gimisek élesztették újra a balesetet szenvedett kerékpárost

| Szerző: hirado.hu
Hatalmasat esett a forgalmas úton egy biciklis vasárnap Kecskeméten. Két gimnazista rögtön az eszméleten férfi segítségére sietett, egymást váltva élesztették újra a férfit.

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten – derül ki az Országos Mentőszolgálat közösségi média felületére feltöltött bejegyzésből.

A férfi hatalmasat esett kerékpárjával a forgalmas utcán, ezért rögtön többen a segítségére siettek. Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést. A gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét.

Ajánljuk még