logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elítélték a gyermekét az apja ellen nevelő nőt

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Szolnoki Törvényszék egy rákóczifalvai nőt, aki a gyermekét az apja ellen nevelte, ezzel érzelmi traumát okozott, amely érzelmi és értelmi képességeit is negatívan befolyásolhatja – közölte a bíróság sajtófőosztálya kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a törvényszék másodfokon helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely 1 év 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a 45 éves, büntetlen előéletű nőt kiskorú veszélyeztetése és kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása miatt.

Azt írták, hogy a nő 2016 és 2018 nyara között, a gyermek ötéves korától hétéves koráig az ezt szabályozó jogerős bírósági határozat ellenére – elfogadható okokkal, érvekkel alátámasztott, életszerű magyarázat nélkül – csaknem minden kapcsolattartást meghiúsított vagy teljesen tönkretett kisfia és korábbi férje, a gyermek apja között.

A kapcsolattartás sorozatos meghiúsítása miatt az illetékes járási hivatal 1 év alatt tíz alkalommal sújtotta bírsággal – összesen 600 ezer forinttal – az anyát, a kormányhivatal pedig védelembe vette a gyermeket – közölték.

A kisfiú teljesen elidegenedett a hozzá ragaszkodó édesapjától, feszültséget érzett, majd negatív érzéseket kezdett táplálni iránta, míg végül teljesen elutasította őt. A nő nevelési hatása, magatartása, az általa okozott érzelmi trauma alkalmas volt arra, hogy a gyermek értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődését negatívan befolyásolja, aminek következtében értelmi, érzelmi vagy erkölcsi károsodás alakulhat ki nála – áll a közleményben.

Az ügyben 2019. május 21-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2021. november 3-án a nőt kiskorú veszélyeztetése és kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása miatt 1 év 10 hónap – 2 évre – felfüggesztett börtönre ítélte. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék másodfokon helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ajánljuk még