logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beindult a munka a Balatonnál, jön az igazi nyári szezon

A koronavírus-járvány utáni első igazi nyári szezont várják a Balatonnál. Az éttermek és a szállodák folyamatosan várják a vendégeket, és egyre több strand, sütöde és büfés is kinyitott már. A csillagászati nyár június 21-én kezdődik, a naptári nyár viszont június elsején. Akkorra minden kinyit a Balatonnál – számolt be az M1 Híradója.

Lángos, hekk és sült kolbász. Egymás után készülnek a hagyományos balatoni fogások az egyik part menti büfében. Beindult a munka: a nyitás után sok turista tért be egy-egy ebédre.

A szezonkezdés mindig olyan, mint az időjárás. Most szerencsések vagyunk, mert nagyon jó volt az idő. Sokan vágytak a Balatonra, így jó volt a forgalmunk is” – mondta az üzletvezető.

Bár a víz már 20–22 fokos, sokan egyelőre csak napoznak, vagy az aktív programokat keresik. A balatoni madárkertben azt mondják: pár hét és beindul a főszezon.

Egyre több vendéglátóhely és élménypark dönt úgy, hogy kinyit. Folyamatosan megtelnek a szálláshelyek is. Az egyik zamárdi szállodában már előre lefoglalták a szabad szobákat. Az igazgató szerint erős lesz az idei nyár.

A bérnövekedés és a Szép-kártya-rendszer is sokszoros felhajtóerőként hat a belföldi turizmusra

– erről Sebestyén Géza közgazdász beszélt az M1-en. Szakértők úgy számolnak, hogy az hazai idegenforgalom a pandémia előtti bevételszintet is meghaladhatja idén.

A bérnövekedéssel párhuzamosan azok az összegek is növekednek, amik a Szép-kártyára érkeznek, vagy érkezhetnek, ez a két hatás együttesen fog majd valamilyen eredővel járni, és nyilván a bérnövekedés is lehetővé teszi, hogy nemcsak a Szép-kártyával tudunk elmenni nyaralni, hanem akár a fizetésünk felhasználásával is” – fogalmazott.

A strandok, a szállodák, a kalandparkok és a turisztikai látványosságok már felkészültek a nyitásra a Balatonnál. Azt mondják: a koronavírus utáni első igazi nyarat várják, és abban bíznak, hogy sok látogatójuk lesz idén.

A címlapfotó: illusztráció/Shutterstock.

Ajánljuk még