logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A DK előre jelezte, hogy nem vesz részt a miniszteri eskün

| Szerző: hirado.hu
A DK nem vesz részt a miniszteri eskün – nyilatkozta Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában. Az Alaptörvény módosítása kapcsán pedig nemmel fognak szavazni – mondta a politikus. Az ellenzéki párt frakciószóvivője, Kálmán Olga közleményben is megerősítette a DK álláspontját. Azonban nem csak ők maradhatnak távol.

A Demokratikus Koalíció nem kíván részt venni a „színjátékban”, így képviselői távol maradnak a kormány tagjainak parlamenti eskütételtől – közölte Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője  A szóvivő közölte azt is, hogy a tizedik alaptörvény-módosításról a DK képviselői „a korábbi gyakorlatnak megfelelően” nem szavaznak.

Van olyan párt, aki még nem döntött

Az ATV beszámolója szerint Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a Spirit FM műsorában azt mondta, még nem egyeztetett a frakció, Kocsis-Cake Olivio pedig úgy fogalmazott: nem fogja támogatni a Párbeszéd az újabb Alaptörvény-módosítást, mert eddig is megvoltak az eszközei a kormánynak, hogy különleges helyzetben cselekedjen. A Párbeszéd még nem döntötte el, hogy benn maradnak-e a délutáni miniszteri eskütételen.

Ajánljuk még