logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Műanyaggal teli raktárépület gyulladt ki

Kigyulladt két raktárépület Debrecen-Bánk térségében hétfő délelőtt, a tüzet nagy erőkkel oltják, senki nem sérült meg – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Papp-Kunkli Nóra a helyszínről elmondta: egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki, és a tűz az erős szélben átterjedt a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is.

Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – közölte a szóvivő.

Körülhatárolták a tüzet, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését – közölte a katasztrófavédelem kora délután.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki, és a tűz az erős szélben átterjedt az aljnövényzetre, majd a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is. A környező szabad területen, mintegy kétezer négyzetméteren szintén műanyag tárgyak égtek.

Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, ott vannak a lángok megfékezésénél a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos egységek, és a debreceni önkéntes tűzoltók is. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.
A tüzet tizenhárom vízsugárral, két vízágyúval és egy létrasugárral fékezték meg – közölték.

A Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – közölte a szóvivő.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még