logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lélegzetelállító felvételek a magasból! Orbán Viktor megmutatta, hogyan épült az új Néprajzi Múzeum

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök lélegzetelállító felvételeket mutatott arról a közösségi oldalán, hogyan épült az új Néprajzi Múzeum.

Mint arról vasárnap a hirado.hu is beszámolt: világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

Magyarnak lenni jó, a magyarság egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen – jelentette ki Orbán Viktor az ünnepélyes átadón, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.

A kormányfő az új épületről azt mondta: vagány. Szőcs Géza biztos örülne, ha látná. Emlékeztetett arra: az ő fejéből pattant ki az a gondolat, hogy Magyarország, azon belül is Budapest méltó helyszín lenne egy példátlan múzeumi negyed számára.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány a bizonytalan és átalakuló világ kellős közepén döntött úgy, hogy kultúrára, kulturális terekre, múzeumokra és koncerttermekre, az épített környezet és Budapest legszebb parkjának a rendbetételére fordítja Magyarország forrásait.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még