logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsonyék szembeállítják egymással az autósokat és a bicikliseket az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint

| Szerző: hirado.hu
Hatalmas felháborodást keltett a budapesti autósok körében, hogy Karácsony Gergely végleg kitiltaná a gépkocsikat a pesti alsó rakpartról, de a polgármester a közvélemény és a szakmai szervezetek tiltakozásának hatására nemcsak hogy nem kezdett társadalmi párbeszédet, de még emelte is a tétet: már a Lánchídról is száműzné az autósokat. A főpolgármester tervei szerint tartósan lezárva maradhat a Lánchíd is – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta: Karácsony Gergely döntését, miszerint kitiltják az autósokat a Lánchídról nem előzték meg érdemi egyeztetések, kizárták az autósokat a döntésből. A szervezetek véleményét egyáltalán nem veszik figyelembe a „társadalmi vitára bocsátott” kérdések kapcsán.

A kerékpáros klub által megrendelt felmérés szerint is a fővárosban közlekedőknek csupán 6-7 százaléka használ kerékpárt a mindennapokban, ebből látszik, hogy a városvezetés döntése a többséggel megy szembe.

Metál szerint

a gond nem a kerékpárosokkal van, hanem azzal, hogy az efféle intézkedések szembeállítják az autósokat és a bicikliseket.

A városvezetés által létrehozott kerékpársávokat a kérések ellenére sem adták vissza az autósoknak, ezzel pedig hatalmas dugókat okoztak, továbbá az egyszerre megindított beruházások is megnehezítik a közlekedést.

Ajánljuk még