logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb tisztálkodási javaslat érkezett Márki-Zaytól

Márki-Zay Péter a kampányban nemegyszer ostobaságnak és népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést. Az embereknek pedig azt üzente, használjanak kevesebb vizet, áramot, és fűtsenek kevesebbet, ha nem akarnak sokat fizetni.

Felelőtlen és ostoba lépésnek nevezte a választási kampányban az energiaárak csökkentését Márki-Zay Péter. Arról is beszélt, hogy szerinte mi a valódi rezsicsökkentés: „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”.

Arra is volt kész terve, miként spóroljanak az emberek akkor, ha elszabadulnak a világpiaci árak, azt mondta akkor: „hirtelen a főnököm vett egy hibrid autót”. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a folyamatos üzemanyag-drágulást is a fogyasztókkal fizettette volna meg. Megoldásként emlegette: az emberek cseréljék kisebbre az autójukat, vagy kanadai mintára utaztassák egymást.

Márki-Zay közben azokról is elmondta a véleményét, akik támogatják a kormány rezsicsökkentési politikáját. „Ez olyan, mint a migráció ezzel meg lehet nyerni egy választást, addig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát” – hangzott az elhíresült mondat.

A hódmezővásárhelyi polgármester azonban úgy tűnik, a totális választási csődöt követően sem hagyja abba a magyar emberek provokálását – írta meg az Origo. A portál most Márki-Zay Péter egy újabb ötletére lett figyelmes. Más a kaliforniai sivatagban meg Izraelben takarékoskodni, ahol óriási kincs a víz, mint Borsodban – hozta elő újfent a rezsitémát a baloldali politikus.

Először azt bizonygatta a Hit Rádióban: ő sosem mondta azt, hogy az emberek fürödjenek kevesebbet. Majd arról kezdett beszélni, mennyire egyszerű felszerelni a víztakarékos eszközöket, aztán a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje újabb javaslatot tett a rezsicsökkentésre: öntsük le a WC-t fürdővízzel.

„Van egy olyan ismerősöm, kedves barátom, aki ugye a vizet is részben visszaforgatja, tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas – mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások világszerte” – fogalmazott a volt miniszterelnök-jelölt.

A választási kudarcot követően sokan azt hitték, Márki-Zay Péter átgondolja majd korábbi kijelentéseit. Úgy tűnik viszont, hogy ez egyáltalán nem így történt – reagált az újabb sajátos ötletelésre az Origo.

Ajánljuk még